Finalitzen els cursos en dissabte per a la comunitat filipina de Barcelona

CNL de Barcelona

Ús professional, Cursos de català

L’acte de cloenda dels cursos es va celebrar dissabte passat a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura

Foto de grup final després de l'acte de cloenda a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura.

El passat dissabte 17 de juny la Delegació de Ciutat Vella del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va acollir l'acte de cloenda dels cursos per a la comunitat filipina que posava fi als cursos que s'han realitzat en dissabte durant aquest curs 2022-2023.

El primer parlament va ser a càrrec del subdirector del CNL de Barcelona, Jordi Font. Va remarcar que "tot i fer cursos conjuntament amb les entitats des del 2008, mai havíem realitzat tants cursos amb tants inscrits com enguany."

A continuació, les professores Abril Fabà i Anna Guillén van dedicar unes paraules a l'alumnat: "Ser les vostres professores ens ha permès fer un tastet de la cultura filipina: l'alegria per aprendre, el vostre esperit comunitari, el chopsuei de verdures i l'afició pel karaoke".

Les entitats filipines de la ciutat, imprescindibles per a l'organització d'aquests cursos de nivell inicial i Bàsic 1, també van comptar amb la representació de Zara Doctama, barcelonina d'origen fillipí i portaveu del Centro Filipino Tuluyan San Benito, que va parlar de com "el català és la llengua amb què jo estudio, amb què em relaciono" i com n'és d'important d'incorporar-la. Macrina Salcedo, portaveu de Kalipi i guardonada amb la Medalla de Sant Jordi de la Ciutat de Barcelona, va donar les gràcies al CNLB i a l'Ajuntament de Barcelona per fer possible aquest espai d'aprenentatge en dissabte pensat per poder compaginar estudi i feina. Per últim Josie Rocafort, portaveu d'EAMISS, va felicitar l'alumnat per la importància d'aprendre la llengua, pas imprescindible per regularitzar la seva situació al país.

A continuació l'alumna Lovely Ruiz va llegir un elaborat escrit en què agraïa la paciència del professorat i la possibilitat de fer cursos gratuïts i entendre millor la cultura catalana. El parlament va donar pas al lliurament de certificats de mans de cada professora a l'alumnat enmig d'aplaudiments. Tot seguit, l'alumnat va cantar una adaptació al català de la cançó "Oh, happy day", amb una lletra en què es celebra la fi del curs i es posa de manifest la voluntat de continuar aprenent.

Finalment, Xavier Cubells, director d'Immigració i Refugi de l'Ajuntament de Barcelona, va dirigir unes paraules d'admiració envers l'alumnat pel parlament i per la cançó. "L'aprenentatge de la llengua catalana és el que facilitarà una participació amb igualtat d'oportunitats; teniu molt a aportar a la comunitat barcelonina".

L'acte va finalitzar amb una foto de grup al pati de carruatges.

Cursos per a la comunitat filipina

El Centre de Normalització Lingüística organitza cursos de català per a les persones d'origen filipí des del 2008. Des de llavors se n’han fet més de vuitanta amb vora 1700 inscripcions.

Enguany s’ha augmentat l'organització de cursos quasi el doble respecte l'any anterior i se n’han fet un total de 23. Aquest any s’ha col·laborat amb quatre entitats: el Centro Filipino Tuluyan San Benito, Oyayi, Eamiss i Federació d'Entitats Cíviques i Religioses - Kalipi. Aquests 23 cursos s'han dut a terme gràcies a l'impuls de l'Ajuntament de Barcelona.

Vols compartir aquesta notícia?