Voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona fan una ruta per establiments emblemàtics del barri Gòtic

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

El passat 14 de juny, un grup de voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona vam passejar per carrers i carrerons del Barri Gòtic guiats per la voluntària Anna Sala que ens va explicar curiositats d'alguns establiments emblemàtics d'aquest barri

Ens vàrem trobar a la Pl. de l'Àngel, davant de la pastisseria La Colmena, on ens va explicar la tradició de la revetlla i de la coca de Sant Joan: Des d'allà vam anar cap al c. de la Llibreteria, la plaça de Sant Jaume, on vam fer una parada davant La Queta, al Palau de la Generalitat, per explicar la campanya "Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure". Vam continuar la ruta fent parades en punts estratègics i vam acabar al c. de la Portaferrissa, on va fer referència que el nom del carrer ve donat pel portal medieval Portal de la Ferrissa que hi havia al cap del carrer i el qual era una de les vuit entrades de la segona muralla de Barcelona.

Durant la passejada ens vam trobar nombrosos grups de turistes i d'estudiants, però segur cap d'ells va tenir el privilegi d'aprendre les curiositats dels llocs que visitaven com vam tenir nosaltres!

Els participants van mostrar el seu interès, fent preguntes al llarg de tot el recorregut. Vam passar una estona agradable passejant i practicant català.

Vols compartir aquesta notícia?