El testimoni d'una parella lingüística de Sant Andreu de la Barca a Ràdio Sant Andreu 

CNL Ca n'Ametller

Difusió

Sònia Pérez i Mayerlín Ortega, una de les parelles lingüístiques de l'edició d'enguany, han participat en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu per parlar de l'experiència del Voluntariat per la llengua

El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha convidat una de les parelles lingüístiques d'aquest 2023 a Ràdio Sant Andreu perquè donin el seu testimoni i parlin de la seva experiència.

Sònia Pérez és la primera vegada que participa en l'experiència de forma presencial, una modalitat que recomana especialment. En temps de pandèmia ja hi havia participat, però de manera virtual. Considera que és una experiència molt enriquidora i està encantada d'ajudar les persones que estan aprenent català.

Mayerlin Ortega fa tres anys que va arribar a Catalunya i és d'origen añú, un dels pobles indígenes de Veneçuela. És alumna del Servei Local de Català des del setembre del 2021 i ha comentat que la llengua añú, que havia desaparegut, ha iniciat actualment un procés de revitalització.

Les dues coincideixen a comentar que han connectat molt bé i, que tot i la diferència d'edat, tenen moltes aficions i punts en comú com el dibuix, la lectura o l'art. Acostumen a quedar per passejar per algun dels parcs de la ciutat i sovint també esmorzen juntes.

Actualment a Sant Andreu de la Barca hi ha una cinquantena de persones que participen en el programa del Voluntariat per la llengua i que es troben regularment per fer conversa. El programa s'ha portat a terme de manera ininterrompuda des del 2003 i enguany ha arribat a la 21a edició.  

El programa té la inscripció oberta durant tot l'any i totes les persones que vulguin millorar la conversa en català es poden inscriure com a aprenentes i aquelles persones que vulguin ajudar algú a parlar en català es poden inscriure com a voluntàries. 

Vols compartir aquesta notícia?