Segona xerrada de sensibilització del programa d'orientació i formació laborals Treballa't a Sant Vicenç dels Horts

CNL Ca n'Ametller

Ús professional

Sensibilització lingüística dins la formació professionalitzadora del programa Treballa't

El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha dut a terme una xerrada de sensibilització lingüística a l'alumnat de la formació en gestió de residus del programa Treballa't, enfocat a fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius en situació d'atur (prioritàriament a persones majors de 45 anys i en atur de llarga durada), a través d'orientacions individuals, accions formatives, pràctiques a empreses i insercions en el mercat laboral.

El contingut de la xerrada, que ha comptat amb aportacions contínues de la majoria dels assistents, ha estat aquest:

  1. Exemplificació, a partir de les experiències personals en la recerca de feina verbalitzades per les persones presents, de la necessitat de conèixer i usar el català en l'àmbit laboral.
  2. Reflexió a l'entorn de l'ús oral del català que fa cadascú i dels recursos personals i de l'entorn que tenen a l'abast per enfortir les seves capacitats d'usar el català.
  3. Proposta de l'elaboració d'un itinerari lingüístic individual a partir del grau de coneixement de català i de la freqüència amb què l'usen i que caldria que seguissin  per garantir l'accés a les mateixes oportunitats laborals que les persones que usen el català de manera habitual.

L'objectiu de la sessió ha estat intentar transmetre a les 7 persones que hi han participat que la llengua catalana és una de les eines en l'accés a la igualtat d'oportunitats laborals.

Enllaç: Programa Treballa't

Vols compartir aquesta notícia?