El CNL participa en els actes de cloenda de les parelles lingüístiques d’instituts de l’Alt Penedès i el Garraf

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Els equips d'assessorament i orientació en llengua, interculturalitat i cohesió social (ELIC) dels serveis educatius de les dues comarques coordinen les parelles als diferents instituts que participen en l'activitat

Alt Penedès

Divendres 2 de juny, una setantena de nois i noies dels instituts Alt Penedès i Eugeni d'Ors van prendre part en la cloenda de les trobades de les parelles lingüístiques, participant en una matinal lúdica i de reconeixement. L'acte es va fer a l'Espai Jove La Nau.

Aquest és el setè any que l'Institut Alt Penedès organitza el projecte de parelles lingüístiques, enguany amb 15; mentre que l'Eugeni d'Ors hi ha participat intermitentment en anys anteriors, aquest curs amb 17 parelles. Altres instituts de la comarca com l'Alt Foix, amb 15 parelles lingüístiques; Gelida, amb 10; Intermunicipal de Sant Sadurní, amb 16, i Vilafranca 2, amb 2, també han pres part en aquest projecte.

Els instituts de l'Alt Penedès s'han organitzat perquè alumnes de segon cicle de secundària i alumnes de l'aula d'acollida practiquin la llengua d'una manera informal i dins del seu horari lectiu.

Al final de la matinal es van repartir els diplomes de participació.

Garraf

Dijous 8 de juny la Masia d'en Cabanyes va acollir un centenar de nois i noies dels instituts del Garraf per celebrar la cloenda del projecte de parelles lingüístiques que s'han format durant aquest curs. 

Durant tot el matí, els nois i les noies de l'Institut de Cubelles, Institut Baix a mar, Institut Xaloc, Institut Vinyet, Institut Joan Ramon Benaprès i de l'escola El Cim van participar en diverses activitats lúdiques i musicals en diferents espais de la Masia d'en Cabanyes.

Fa tres cursos que els instituts de la comarca del Garraf s'organitzen per dur a terme aquest projecte en què un alumne voluntari ajuda un alumne de l'aula d'acollida a expressar-se en llengua catalana, conversant i compartint situacions quotidianes amb què es poden trobar en el dia a dia.

Parelles als instituts

El projecte de les parelles lingüístiques es basa en el model del Voluntariat per la llengua (VxL), en què un voluntari o voluntària que parla català fluidament en català es troba una hora a la setmana amb un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir més fluïdesa.

L'organització dels actes de cloenda va anar a càrrec dels ELIC dels serveis educatius de les dues comarques i va comptar amb la participació de les dinamitzadores del VxL del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

Vols compartir aquesta notícia?