Èxit d’assistents a la festa de final de curs i de celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua al CNL de Terrassa i Rubí

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua, Cursos de català, CPNL

Més de 150 persones compartiren una tarda plena de màgia i de festa. Hi assistiren la regidora d'Ensenyament i el síndic de greuges de Terrassa

La regidora d'Educació, Teresa Ciurana, i la directora del CNL de Terrassa i Rubí, Teresa Garcia, van obrir l'acte donant la benvinguda als assistents, ressaltant l'esforç i l'energia que alumnes i aprenents dediquen a aprendre català. També van subratllar el valor que té el coneixement de la llengua per integrar-se a la societat catalana, i l'altruisme dels voluntaris que dediquen el seu temps a les parelles lingüístiques perquè puguin guanyin confiança i fluïdesa a l'hora de parlar-la.

Tot seguit, el mag Eduard Juanola, protagonista de la campanya de promoció del Voluntariat per la llengua a Catalunya "Quan parles fas màgia", transportà el públic al món dels jocs lingüístics i de les connexions màgiques entre voluntaris i aprenents. Alguns trucs es van desenvolupar amb la participació d'alumnes i de parelles lingüístiques. Va ser una actuació molt celebrada pel públic.

Els dinamitzadors del Voluntariat foren els encarregats de ressaltar, entre els 173 voluntaris i els 273 aprenents del darrer any, aquells que han estat més actius, els que han tingut més parelles. També van destacar especialment la figura de l'aprenent que al cap d'un temps ha passat a ser voluntari, perquè han adoptat la llengua catalana també com a pròpia, i la tasca setmanal que fan els conductors de les tertúlies per a aprenents. Així mateix, van explicar la importància de la xarxa que formen els establiments col·laboradors (actualment 208) i les entitats que donen suport a les parelles lingüístiques.

Després d'aquesta part més formal, arribà el moment d'alçar-se de les cadires i cantar i ballar la sardana reggaeton Coti x Coti que està tan de moda i que molts alumnes havien après a les aules.

La celebració s'acabà bufant les espelmes dels 20 anys i menjant el pastís amb què l'alumna i aprenenta del VxL, Gisela Achaba, va obsequiar a tothom.

Vols compartir aquesta notícia?