Hem fet una catifa de flors ben vistosa

CNL L'Heura

Activitats complementàries

Alumnat del CNL L'Heura ha fet la catifa del flors de la Serra d'en Mena, una catifa que representa la gran diversitat i riquesa que conviu en els nostres barris.

Catifa floral del barri del Fondo per Corpus 2023

El gran repte per celebrar dels 30 anys de Catifaires de Santa Coloma de Gramenet ha estat omplir de catifes de flors el centre de la ciutat el dia de Corpus, i que cada districte tingués les seves catifes fetes per entitats, associacions i veïnat del barri. I el repte s'ha aconseguit amb escreix!

El CNL L'Heura hem participat en la catifa del districte V i VI, que inclou el barri del Fondo (on es troba L'Heura), i els barris del Raval, Santa Rosa i Safaretjos.

A les nostres catifes al carrer Josep Anselm Clavé s'hi podia veure el rellotge de la plaça del Rellotge i els edificis de color groc, verd i taronja del barri del Fondo de la part de dalt. També s'hi podia llegir la paraula convivència en sis llengües molt presents al barri: l'armeni, el xinès, el bengalí, l'ucraïnès i l'àrab, a més del català. El grup de dones d'Ucraïna hi van dibuixar una dona amb un vestit tradicional i amb un gran cor. Seguidament, representant el Raval, hi havia el cor del parc del Motocross, el pont de Can Peixauet i el riu ple de peixos, i finalment, una gran casa que representa el Casal dels Infants.

  Catifa floral amb les cases del barri del Fondo de dalt 

Entre les entitats que hi vam participar hi havia l'Associació Armènia Ararat, l'Associació de Cultura Popular Xinesa, el grup de dones d'Ucraïna, el projecte Espai de les Oportunitats, el projecte Viu el Fondo, el Casal dels Infants, la Fundació Tallers, usuàries d'Integramenet i el CNL L'Heura que van fer les catifes amb l'indispensable ajut de l'Associació de Catifaires de Santa Coloma de Gramenet.

De la mateixa manera es van fer la resta de catifes dels altres districtes, en d'altres carrers. A les 19 h de la tarda el cercavila amb els gegants i els músics van ballar per sobre d'aquest art efímer tan arrelat a la cultura catalana i que és fruit d'un treball col·laboratiu i molt participatiu.

Vols compartir aquesta notícia?