Més de 500 pràctiques de català als establiments col·laboradors

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Un total de 176 alumnes han practicat català aquest mes de maig als establiments col·laboradors de diverses poblacions de l’àmbit territorial del CNL de Tarragona

Grup d'alumnes de Vila-seca a punt per començar les pràctiques

Els alumnes de català dels cursos de nivell bàsic 3 del CNL de Tarragona han realitzat aquest mes de maig les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l'objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn. Aquestes, més de 5.000 a tot Catalunya, ofereixen un espai segur que dona molta confiança als alumnes.

En total, a Calafell, Constantí, Tarragona, el Vendrell, Valls i Vila-seca hi han participat 176 alumnes que han fet 557 pràctiques, és a dir, visites a les botigues per fer alguna pregunta sobre algun producte o, directament, a comprar-hi en català. Els comentaris dels alumnes han estat positius, i destaquen l'amabilitat i l'ajut mostrat pels botiguers i la satisfacció d'haver assolit la tasca, tot i la vergonya i la por inicials.

S'han visitat 121 establiments diferents, alguns d'ells amb més de 20 visites d'alumnes. Enguany destaquen els 8 nous establiments que s’han afegit a Tarragona, tots ells del Mercat Central. A tots ells els hem d’agrair la seva disposició i el seu compromís amb el català. Ells també s’adonen que parlar d’entrada en català amb tothom és no discriminar ningú, i amb la seva acció es facilita l’aprenentatge de la llengua i la cohesió social.

P`ractica a Tarragona Pràctica a la Carnisseria Virgili de Tarragona Pràctica al Vendrell Pràctica al Forn Miret del Vendrell Pràctica a Calafell Pràctica a la Cooperativa de Calafell

Pòster amb valoracions Pòster amb valoracions

Vols compartir aquesta notícia?