Sortim a aprendre pels carrers de Sant Jaume d'Enveja

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català, Activitats complementàries

El dia 6 de juny, un col·lectiu de dones marroquines, alumnes del curs de català de nivell inicial impartit al municipi de Sant Jaume d'Enveja, va sortir al carrer amb l'objectiu de fer servir la llengua fora de l'aula, amb autonomia i en contextos reals.

El punt de partida va ser a l'escola del municipi, on s'imparteix el curs. Des d'allí, el grup de 5 alumnes va començar una passejada pels carrers cèntrics de la població, que va consistir a identificar i interpretar informació, treballada a les classes, que es poden trobar en el seu dia a dia pel poble o la ciutat.

Durant el trajecte, les alumnes havien de ser capaces d'entendre els cartells de senyalització, per tal de posar en pràctica els situacionals i poder arribar als punts de destí proposats. Al mateix temps, i a mesura que anaven fent camí, també havien d'identificar els serveis i establiments que s'anaven trobant al llarg de la passejada. Havien de dir-ne el nom, la funció que fan i interpretar-ne els horaris.

Es tracta d’una activitat que treu l'alumnat al carrer per poder avançar una mica més amb el català, més enllà de l'aula, transportant-lo en un escenari real i proper, i així poder agafar més confiança amb la llengua, en aquest cas, a través de l'entorn que les envolta.

La sortida va ser valorada molt positivament per les participants, ja que van poder aprendre des d'una perspectiva més amena.

Vols compartir aquesta notícia?