Acte de celebració dels 20 anys del Voluntariat per la Llengua a Osona i reconeixement a les entitats que fan acolliment lingüístic a la comarca

CNL d'Osona

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, CPNL

Unes 150 persones han assistit a l'acte de celebració a l'Espai ETC de Vic

Final de l'acte dels 20 anys de VxL Osona

Dijous, 8 de juny, a les 10.00 h, a l'espai ETC de Vic, ha tingut  lloc l'acte de celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua que organitza el Centre de Normalització Lingüística (CNL) d'Osona. En el mateix acte s'ha fet  un reconeixement a totes les entitats que fan acolliment lingüístic a la comarca.

La directora del CNL d'Osona, Assumpta Grabolosa, ha agraït a totes les entitats de la comarca que fan  acolliment lingüístic, la gran tasca que porten a terme. El parlament s'ha acompanyat d'imatges de totes les entitats. Seguidament, les dinamitzadores de Voluntariat per la llengua a Osona, Gemma Baladas i Judith Vidal, han presentat el vídeo de repàs d'aquests 20 anys de voluntariat per la llengua a la comarca. En el vídeo hi ha sortit una representació dels  participants del programa, tant voluntaris com aprenents de més anys i més recents, una representació de les entitats col·laboradores i dels establiments adherits de la comarca i una mostra de les activitats múltiples i variades que s'han dut a terme durant aquests 20 anys.    

A continuació el mag Eduard Juanola ha començat el seu espectacle de màgia que ha resultat molt participatiu i ha engrescat tot l'auditori. En molts dels trucs ha fet pujar a l'escenari parelles lingüístiques que han quedat ben sorpreses amb la màgia que els ha fet.

Al final de l'actuació del mag, hi ha hagut la traca final: un grup de més de 20 joves del programa 9 a Vic, alumnes del CNL d’Osona i una aprenenta del programa VxL han cantat la cançó de la campanya "Provem-ho en català" i han ballat la coreografia. El públic assistent s'ha aixecat de les butaques i també hi ha participat cantant la lletra de la cançó i ballant la coreografia que els ensenyaven.

L'objectiu de la celebració dels 20 anys del VxL és fer un reconeixement a la tasca d'acolliment lingüístic i de foment de l'ús de la llengua que fan tant les entitats de la comarca com el Voluntariat Lingüístic del CNL d'Osona. Tota aquesta dinàmica es fa a través d'activitats diverses que, en la gran majoria de casos, compten amb el suport d'entitats i establiments col·laboradors de tota la comarca.

Vols compartir aquesta notícia?