Al CNL de Badalona i Sant Adrià reforcem la llengua cantant en català!

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

La tardor de 2022 es va posar en marxa la segona edició del cor del CNL de Badalona i Sant Adrià

Cor Veus del Mar

Aquest projecte va néixer a partir de la col·laboració entre el Conservatori Professional de Música de Badalona i el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià, amb la finalitat que aprenents de català continuïn la seva formació i millorin el domini del català oral amb una activitat lúdica en un entorn d'aprenentatge diferent.

Els assajos setmanals, d'una hora i quinze minuts de durada, tenen una doble finalitat: reforçar aspectes lingüístics relacionats amb la fonètica o el vocabulari de les cançons i aprendre conceptes tècnics relacionats amb la música i el cant, com la postura corporal i la respiració diafragmàtica.

A banda dels assajos cal destacar que enguany s'ha fet una sortida cultural, que els assistents han trobat molt interessant, al Museu de la Música de Barcelona, i que entre tots s'ha triat nom i logotip per al cor del CNL: Cor Veus del Mar. El curs ha acabat amb un assaig obert al públic, en el qual s'ha ofert tot el repertori de peces apreses. Aquestes cançons també es cantaran el dia de la festa de final de curs del CNL al Centre Cultural l'Escorxador de Badalona.

Les valoracions que els aprenents ens han fet arribar han estat molt favorables. Els participants consideren que els assajos els han ajudat a millorar el seu català i els han permès de parlar-lo amb la resta de companys, cosa que els ha donat més seguretat pel que fa a l'ús de la llengua. A més, tots els que han participat en l'enquesta de valoració han respost que recomanarien l'activitat. És per aquestes raons que hi haurà una nova edició el pròxim curs.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?