Girona celebra els 20 anys del VxL amb un acte ple de màgia

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua, CPNL

Ahir va tenir lloc l'acte de celebració dels 20 anys del VxL al Centre Cívic Pla de Palau de Girona

Un voluntari va llegir un text dedicat als aprenents, en el qual es ressaltava l'esforç que fan les persones que aprenen català per millorar-lo i integrar-se a la ciutat. Tot seguit, una aprenenta va llegir un text dedicat als voluntaris. Va remarcar l'altruisme i les ganes que posen els voluntaris per tal que els aprenents se sentin còmodes i puguin perdre la vergonya i guanyar fluïdesa a l'hora de parlar català.

El Voluntariat per la llengua també compta amb la col·laboració d'establiments i entitats que fomenten el treball en xarxa i ajuden a difondre l'ús social del català. Com a reconeixement a la seva tasca van intervenir Ivón Henao, de l'establiment Moda Re, i Sílvia Fàbregas, directora de Llar Oxalis, entitat col·laboradora, van explicar la seva vinculació amb el programa.

Tot seguit, hi va haver l'actuació del mag Eduard Juanola, protagonista de la campanya de promoció del Voluntariat per la llengua "Quan parles fas màgia". Alguns trucs de màgia van comptar amb la participació de parelles lingüístiques i es va apel·lar a la connexió i la màgia que s'estableix durant les trobades entre voluntaris i aprenents.

Una vetllada divertida i sorprenent que va acabar amb un refrigeri per inaugurar l'exposició "20 anys del VxL. Les veus dels protagonistes", que mostra textos escrits per voluntaris i aprenents que participen en les modalitats presencial i virtual del programa. La mostra es podrà visitar a la sala Neus Cutrinas del Centre Cívic Pla de Palau fins al 30 de juny.

Vols compartir aquesta notícia?