Ruta literària 'Laura a la ciutat dels sants'

CNL d'Osona

Cursos de català, Activitats complementàries

Les visites s'emmarquen dins la programació d'activitats de foment de la lectura i de coneixement de l'entorn

Aquest divendres es va tancar el cicle dels clubs de lectura de nivell intermedi de Torelló amb una ruta literària guiada per Vic. La lectura del trimestre era l'obra de Miquel Llor, Laura a la ciutat dels sants (1931).

Durant la ruta, d'unes dues hores, Xavier Cervera, de Forum Vicus ens va passejar pels espais descrits a la novel·la (carrers, places i l'interior d'alguns casals) i amb les paraules de Llor vam entreveure com era Vic a principis de segle XX. També vam descobrir quines famílies vigatanes es podien amagar rere els personatges principals de la novel·la, i les diferències entre la realitat i la ficció. A la ruta hi van assistir membres del club de lectura, alumnes de cursos alts del CNL i voluntaris del VxL.

Paral·lelament, el dilluns s'havia dut a terme la tertúlia del club de lectura sobre el llibre, que aquesta vegada ha costat més de llegir perquè va ser escrit fa cent anys. A la tertúlia vam parlar de temes molt diversos com ara les diferències de vocabulari, l'empobriment de la llengua, el contrast entre el camp i la ciutat, la manera de ser de la gent de poble, si eren més o menys tancats, la figura de l'hereu, el que s'esperava de les dones cent anys enrere, les novel·les psicològiques, la literatura catalana i europea de l'època...

Els clubs de lectura es duen a terme gràcies a la col·laboració de les biblioteques de Torelló que estan adherides al Voluntariat per la Llengua i col·laboren amb l'Oficina de Català duent a terme activitats diverses, com ara visites guiades, els clubs de lectura, etc.

Vols compartir aquesta notícia?