El CNL Maresme commemora el Dia Internacional del Joc amb activitats lúdiques a Calella i a Mataró

CNL del Maresme

Oci en català

L'Oficina de Català de Calella, per segon any consecutiu i amb motiu del Dia Internacional del Joc, alumnes dels cursos de català i participants del Voluntariat per la Llengua van gaudir, el 25 de maig, de la segona Jornada de partides de Scrabble organitzades conjuntament amb Òmnium Alt Maresme i la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. Enguany es va fer una menció especial als 20 anys del VxL i es va agrair als voluntaris i voluntàries la feina feta durant aquests anys. Malgrat la pluja persistent, que va impedir portar-ho a terme al pati de la biblioteca, hi van assistir més de 30 persones.

A Mataró, a més, durant aquest curs 2023 el Servei Local de Català ha treballat per ampliar l'abast del conveni de col·laboració amb Abacus Cooperativa, i com a novetat s'han creat uns Tallers de jocs de taula per als alumnes de català.

Els matins dels dies 31 de maig i 1 de juny els alumnes de nivell Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3 van descobrir que l'activitat lúdica fora de l'aula els permet posar en pràctica tot allò après a classe. Aprendre tot jugant! Tot un repte assolit gràcies a la professionalitat i la dedicació del personal d'Abacus Mataró, que compta amb una experta joguinòloga que organitza i dirigeix les dinàmiques de joc i amb un equip de col·laboradores igualment implicades i engrescades amb els valors i les habilitats que s'aprenen en jugar. Així, la tria de jocs va ser l'adequada al nivell de llengua dels nostres alumnes: el Lletra a lletra, el Parauleja, el Codi Secret, el Lapsus i el Similo animals.

Commemorar el Dia Internacional del Joc implica un treball que repercuteix directament en els aprenents de llengua. Un agraïment profund per a totes les persones implicades en aquestes jornades, per l'interès i la dedicació per fer possible que els alumnes eixamplin els coneixements de català fora de l'aula.

Vols compartir aquesta notícia?