Iniciació a La Patum de Berga

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, Activitats complementàries

Explicació de La Patum a l'Ajuntament de Berga amb imatges i vídeos sobre la festa.

Els alumnes dels cursos presencials i les persones participants al programa del Voluntariat per la llengua han participat a la xerrada sobre la història i les comparses de La Patum de Berga. L'acte s'ha fet conjuntament amb Òmnium Cultural del Berguedà a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Les finalitats d'aquesta activitat són: difondre la cultura berguedana a la gent nouvinguda, acostar l'alumnat a les tradicions més festives de la ciutat i fer una activitat diferent de les habituals.

Han assistit a l'acte una trentena de persones, que han valorat molt positivament l'explicació de La Patum. Tothom estava molt encuriosit, ja que per a molts serà la primera vegada que gaudiran de la festa. Després de la xerrada, tothom ha pogut veure de prop les figures de les comparses, ja que aquests dies són al vestíbul de l'Ajuntament.

Finalment, un petit vídeo resum de l'explicació i les paraules de l'alcalde de Berga, agraït perquè les persones assistents han triat Berga com a ciutat per viure-hi, han tancat l'acte.

Vols compartir aquesta notícia?