26 comerços formen part de la xarxa d’establiments col·laboradors de Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Durant el primer semestre d'enguany 7 establiments nous s'han afegit a la llista de comerços vilanovins que col·laboren amb el programa del Voluntariat per la llengua (VxL) del CPNL

Després d'onze anys de teixir complicitats amb el comerç local, es manté la col·laboració amb una xarxa d'establiments que participen en activitats diverses adreçades, principalment, als alumnes dels cursos del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú.

Compromisos i beneficis

Els establiments col·laboradors del VxL es comprometen a garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. És a dir, a fer la primera atenció en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui possible.

També s'han organitzat activitats lúdiques com ara concursos lingüístics o activitats culturals diverses que afavoreixen espais d'ús del català tant als aprenents com als parlants habituals de català. A més, a través de les xarxes socials i dels materials de difusió que s'elaboren, es fa visible aquest compromís social de suport del comerç local en l'extensió del coneixement del català entre la població nouvinguda.

Renovacions

Recentment, dels 26 punts de venda participants en aquest programa durant els últims dos anys, un total de 13 establiments han renovat el seu compromís amb el VxL per dos anys més. En concret, continuaran participant-hi aquests comerços: 12 DO's Vins i Escumosos Catalans, Dibella, Espai Moble, llibreria La Mulassa, Finques Montané, Carnisseria Marta, Cota Zero Experiències Outdoor, Fruites i Verdures Montse i Lluís, Sortpremsa, El Llençol, Vins Aviñó, Mar Brava i Forn Valls (dos punts de venda).

Alguns altres establiments van renovar la seva continuïtat al VxL anteriorment: llibreria A tres tintes, Aviram Germans Bayarri, Teixits La Rosa, Pastisseria Blanch, Serra Grup Immobiliari i Magatzems Chacón.

D'altra banda, el Servei de Català agraeix la col·laboració de dos establiments emblemàtics de la ciutat que tanquen per jubilació i que han format part del VxL durant més d'una dècada: Llorens Llibres i Llegums Xufré.

Finalment, s'acaben d'incorporar al programa 7 nous establiments vilanovins: Electrònica Joan, Calçats Ojeda, Gradua't Òptics, Abacus Vilanova, Lluna Plena Flors, Iris Art i Retto Moda Stils.

En aquest moment, malgrat el tancament de diverses botigues col·laboradores, la xarxa de comerços del VxL a la ciutat s'estabilitza en un total de 26 establiments que tenen, en conjunt, 28 punts de venda. Podeu consultar les adreces de tots els establiments del Voluntariat per la llengua de Vilanova i la Geltrú en aquest enllaç: /xarxa/cnlaltpenedes/vxl/establiments/#Vilanova i la Geltrú

Actualment també s'estan renovant les adhesions al VxL dels establiments de Cubelles que hi han estat donant suport en els darrers dos anys.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?