El Ripollès i el Pla de l'Estany: vincles a través de la cultura i el territori

CNL de Girona

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Una quarantena d’alumnes i participants del VxL del Ripollès i el Pla de l’Estany, plegats a Ripoll!

El dissabte 3 de juny, una quarantena de persones, entre alumnes dels cursos de català i participants del Ripollès i del Pla de l’Estany, van gaudir de l'excursió de final de curs a Ripoll. Aquesta activitat, emmarcada en les propostes de coneixement de l'entorn i de foment de l'ús de la llengua fora de l'aula, va ser molt completa: només d'arribar, els alumnes ripollesos van organitzar-se per petits grups per explicar als del Pla de l'Estany algunes dades bàsiques de la comarca del Ripollès. En acabat, es van dividir en dos grups per dur a terme les activitats que tenien preparades: per una banda, la visita al Museu etnogràfic, que acull objectes que il·lustren la vida quotidiana dels ripollesos de fa més de cent anys, i un joc de pistes; per l'altra, la visita a l'Scriptorium, on van poder practicar l'escriptura carolina i la gòtica com si fossin autèntics copistes medievals. 

La pluja va impedir poder dinar de pícnic al parc de la Devesa, tal com estava previst, però com que teníem accés a l'aula on es fan les classes de català vam poder dinar-hi sense cap problema. 

Amb aquesta sortida es tanca el cercle que vam inaugurar el novembre passat, quan l'alumnat del Ripollès va visitar el Pla de l'Estany. 

Vols compartir aquesta notícia?