Sortida de final de curs: alumnat i VxL del Pla de l'Estany i el Ripollès visiten Ripoll

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua, Cursos de català, Activitats complementàries

La sortida va aplegar gairebé una quarantena de participants, que van poder conèixer el Museu etnogràfic i l'Scriptorium de Ripoll a través d'activitats lúdiques. 

El dissabte 3 de juny, una quarantena de persones, entre alumnes dels cursos de català i participants del VxL del Pla de l'Estany i el Ripollès, van gaudir de l'excursió de final de curs a Ripoll. Aquesta activitat, emmarcada en les propostes de coneixement de l'entorn i de foment de l'ús de la llengua fora de l'aula, va ser molt completa: només d'arribar, els alumnes ripollesos van organitzar-se per petits grups per explicar als del Pla de l'Estany algunes dades bàsiques de la comarca del Ripollès. En acabat, es van dividir en dos grups per dur a terme les activitats que tenien preparades: per una banda, la visita al Museu etnogràfic, que acull objectes que il·lustren la vida quotidiana dels ripollesos de fa més de cent anys, i un joc de pistes; per l'altra, la visita a l'Scriptorium, on van poder practicar l'escriptura carolina i la gòtica com si fossin autèntics copistes medievals. 

La pluja va impedir poder dinar de pícnic al parc de la Devesa, tal com estava previst, però com que teníem accés a l'aula on es fan les classes de català vam poder dinar-hi sense cap problema. 

Amb aquesta sortida es tanca el cercle que vam inaugurar el novembre passat, quan l'alumnat del Ripollès va visitar el Pla de l'Estany. 
 

Vols compartir aquesta notícia?