Sortida del Voluntariat de Terrassa i Veu pròpia a Besalú

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

La col·laboració entre Veu pròpia i el CNL de Terrassa i Rubí ve de lluny

Jesús Peiró, de Veu pròpia, va fer una visita guiada que tots els assistents alabaren

Un grup de 55 persones, integrants de Veu pròpia, del Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català sortiren dissabte de Terrassa per fer una activitat de coneixement del patrimoni cultural i històric català. L’objectiu: la vila de Besalú, passant per Banyoles i Castellfollit de la Roca.

Besalú fou la seu d'un important comtat independent, el seu conjunt medieval és considerat com un dels més ben conservats de Catalunya. El grup va visitar l'antiga església del monestir de Sant Pere del segle XII, el call jueu, la sinagoga i el Miqvé (banys rituals jueus) que amb el de Girona són els únics recintes de banys jueus descoberts fins ara a la Península Ibèrica. Per descomptat que la visita al majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià no va deixar indiferent a ningú.

Diversos assistents comentaven que visitar Besalú havia estat com caure dins un llibre d’història, que el guia ho explicava molt bé i que en volien fer més, d’aquestes sortides.

La parada a l'estany de Banyoles va ser passada per aigua, ja que caigué un ruixat que obligà a tothom a treure paraigües i impermeables.  El dinar fou tan ràpid com el xàfec. Tornà a sortir el sol i la sortida continuà sense cap més entrebanc.

Tornant de Banyoles es va fer parada a Castellfollit de la Roca. L'espectacular ubicació de Castelfollit, construït damunt d'una immensa cinglera basàltica amb les cases a tocar del precipici, va ser un dels llocs més fotografiats.

Després d'aquest dia tan interessant, l'ambient a l'autocar era d'haver aprofitat molt el dia i d'haver pogut parlar en català en tot moment.

Vols compartir aquesta notícia?