Els alumnes de català del curs Bàsic 1 fan pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses

CNL de Girona

De la competència a l'ús

Les persones que aprenen català a l'Oficina de Català de Roses poden practicar el que han après a l'aula al Mercat Cobert

En el marc de la unitat didàctica destinada a tractar sobre l'alimentació i a parlar dels aliments bàsics, dels establiments on es compren i dels oficis relacionats amb els aliments, els alumnes del curs Bàsic 1 han disposat de l'espai del Mercat Cobert per dur a terme la pràctica lingüística d'anar a comprar i triar els productes que més consumeixen.

Després d'escoltar les paraules de benvinguda del president de l'Associació Mercaroses, en Santi Buscató, els alumnes s'han passejat per diverses parades (fruita, verdura, carn, peix, fruita seca...) i han pogut desenvolupar una conversa senzilla amb la finalitat de comunicar-se en català. A més, han contestat un qüestionari amb preguntes relacionades amb l'activitat, cosa que els ha engrescat a interactuar amb els paradistes.

Aquesta activitat s'ha pogut dur a terme arran de l'acord de col·laboració signat entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l'Oficina de Català de Roses, i l'Associació Mercaroses (associació que gestiona el Mercat Cobert), amb l'objectiu de promoure un marc d'activitats relacionades amb l'àmbit del comerç i del coneixement i l'ús la llengua catalana, a més de vincular l'aprenentatge de l'aula amb la realitat del dia a dia.

Treballar la llengua fora de l'aula, en contextos no formals, permet practicar els coneixements adquirits a classe, complementar-los i consolidar-los. D'aquesta manera, els alumnes tenen eines per augmentar el seu ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?