Aprenem català jugant

CNL de Cornellà de Llobregat

Oci en català

El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i la Joguina i, en el marc del programa Totjoc, des del CNL de Cornellà de Llobregat s'han organitzat diverses activitats per celebrar-ho i oferir, tant a l'alumnat com als participants del Voluntariat per la llengua, un espai per practicar i fer servir la llengua espontània i informal.

La Setmana Cultural de l'Associació Veïnal Sant Ildefons

El dijous 18 de maig, gràcies al Museu de Matemàtiques de Catalunya, es va omplir el local de l'associació de jocs matemàtics per celebrar tant el Dia Internacional del Joc com la Setmana Cultural que organitza anualment l'entitat.

Durant més d'una hora, una vintena de persones entre alumnes i participants del programa de voluntariat van poder posar en pràctica, a banda de la llengua, les seves habilitats matemàtiques amb els jocs creats per l'associació matemàtica.

Taller de jocs matemàtics a l'aulari del CNL

Gairebé una setmana més tard, el dimecres 24 de maig, el Museu de Matemàtiques ens va tornar a acompanyar, però aquest cop a l'aulari del CNL, per oferir a una cinquantena d'alumnes de tres cursos diferents l'opció de gaudir d'aquests mateixos jocs i compartir una bona estona intercanviant coneixements amb els companys.

Ludifiquem l'aula de català

Tanmateix, la dinàmica del joc sempre hi és present, a l'aula de català, per treballar les emocions, amb el Dixit; per ampliar vocabulari o treballar la descripció, amb el Dobble o el Qui és qui; per repassar l'ortografia, amb jocs com Sisset o Sesis, o per fer un repàs general del curs amb un joc de l'oca. Qualsevol excusa és bona per jugar!, i això és el que es va tornar a fer també el dijous 25 a l'aula de nivell Bàsic 2 per acabar les celebracions del Dia Internacional del Joc i la Joguina.

Totjoc

Totjoc és el programa que promou el joc i la joguina en català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Els objectius del programa són fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania, i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

Vols compartir aquesta notícia?