Taller actoral per a l’alumnat dels cursos de català de Premià de Dalt

CNL del Maresme

Cursos de català

Aquest mes de maig, alumnes del nivell Bàsic 1 i Bàsic 3 de l'Oficina de Català de Premià de Dalt han participat en un taller actoral a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Eòlia de Barcelona.

L'objectiu del taller és que els participants visquin de primera mà l'experiència d'endinsar-se en el món de la tècnica teatral a través de l'energia i la connexió entre la veu, el cos i les emocions. I prenguin consciència de la importància de la comunicació.

El taller es va iniciar amb un cercle on cada alumne va presentar-se a la resta amb una frase, per tal de tenir consciència de la connexió visual i de la cohesió grupal. Van treballar mirant els companys als ulls i connectant amb diferents emocions. Van prendre consciència que la comunicació amb el grup és important i que la seva veu s'ha d'entendre i s'ha de projectar. El taller va seguir amb dinàmiques d'escalfament i de cohesió grupal, amb improvisacions ràpides en parella i amb escenes on es treballa en equip.

Va acabar amb un nou cercle on els alumnes van valorar l'experiència del taller amb una sola paraula o una frase breu. A tots els va encantar haver-hi assistit, van destacar el fet que així van poder conèixer els companys una mica millor fora de l'aula i que van participar en activitats que no imaginaven que poguessin fer. Sens dubte, el recomanarien a altres grups.

Vols compartir aquesta notícia?