Cloenda del projecte d’APS “El criquet ens uneix”

CNL de l'Hospitalet

Ús professional

Divendres 26 de maig va tenir lloc la jornada de cloenda del projecte d'aprenentatge i servei (APS) "El criquet ens uneix", al Camp Municipal de Beisbol.

Divendres 26 de maig va tenir lloc la jornada de cloenda del projecte d'aprenentatge i servei (APS) "El criquet ens uneix", al Camp Municipal de Beisbol.

En aquest projecte, impulsat pel CNL de l'Hospitalet i el Servei de Mediació Comunitària, amb la col·laboració de l'entitat JIS i dels plans educatius d'entorn, hi participen joves tres instituts de la ciutat: Rubió i Ors, Eduard Fontserè i Eugeni d'Ors. El projecte té dues fases: en la primera, els nois i noies participants aprenen normativa, vocabulari i les estructures lingüístiques necessàries per jugar al criquet en català, a més d'un seguit de valors socials; en la segona posen en pràctica aquest aprenentatge i ensenyen a jugar a criquet als seus companys, utilitzant el català com a llengua vehicular. Els objectius del projecte són la millora d'habilitats comunicatives en català, la prevenció de conflictes a través de l'esport, l'enfortiment de l'autoestima dels participants, el trencament d'estereotips de gènere i la pràctica esportiva.

La jornada de cloenda va consistir en sis partits, en què els alumnes dels instituts jugaven entre si i va ser un gran èxit. Uns 90 alumnes van participar a la jornada, que va comptar amb el suport logístic de l'Àrea d'Esports i Joventut i la Regidoria de Salut, i van gaudir molt de l'esport del criquet. Cada institut va recollir un diploma en què es premiava l'equip guanyador en les categories d'ús del català, la convivència i la inclusió. Hi va haver una menció especial per a l'Institut Rubió i Ors, que va assolir distincions en les tres categories i en el nombre de participants.

Vols compartir aquesta notícia?