18 establiments de Falset i els alumnes del Priorat participen en el projecte "Botigueja i parla en català"

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Ús professional, Voluntariat per la llengua

L'objectiu és fomentar l'ús del català al comerç

Cartell del projecte

Del 29 de maig al 15 de juny es desenvoluparà el projecte "Botigueja i parla en català", impulsat pel Servei Comarcal de Català del Priorat. Es tracta d'un joc de pistes que portarà els alumnes de català i aprenents del Voluntariat per la llengua de la localitat a diverses botigues de Falset per practicar-hi la llengua. El premi serà un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants.

La resposta dels establiments comercials de Falset davant d'aquesta iniciativa ha sigut molt positiva. N'hi participaran 18: Agrobotiga de la Cooperativa de Falset-Marçà, Cafeteria Àgora, Carnisseria Xarcuteria Llorens, Carnisseries Miró, El Llapis, Farmàcia Carme Cortiella, Farmàcia Compte-Barceló, Forn Jordi, Hostal Sport, Instal·lacions Jaume Martí, Jacqueline, La Floristeria, Mikilàndia, Omm Zenter, Pastisseria López, Peixateria del Pont, Pellejà Perruquers i Priorat Natur. El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, agraeix a aquestes botigues la seva bona disposició a implicar-s'hi.

L'objectiu d'aquest innovador projecte és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats. En aquest sentit cal recordar que el 2022 hi va haver 61 inscripcions als cursos presencials de nivell inicial i bàsic al Priorat. És fonamental que aquestes persones que fan un curs trobin oportunitats de parlar en català a la seva vida quotidiana, ja sigui amb els seus convilatans ja sigui en activitats habituals com la d'anar a comprar.

Està previst que el dia 20 de juny, l'últim dia de classe, es doni a conèixer el guanyador del joc i se li lliuri el premi.

Vols compartir aquesta notícia?