El Centre Cultural El Social de Terrassa s'adhereix al Voluntariat per la llengua

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua

Amb motiu de l'adhesió del CC El Social al Voluntariat per la llengua, ahir es va fer la presentació del programa als socis de l’entitat

El programa Voluntariat per la llengua ja compta a Terrassa amb 5 entitats col·laboradores

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) ja compta a la nostra ciutat amb 5 entitats col·laboradores que es comprometen a impulsar l'ús social del català entre els seus socis i sòcies. L'última a adherir-s'hi ha estat el Centre Cultural El Social.

Ahir, 24 de maig, va tenir lloc a la seu de l'entitat la presentació del VxL, en què es va explicar l’objectiu del programa, el funcionament de la formació de les parelles lingüístiques i les activitats que s'hi porten a terme.

Seguidament, el Jordi i la Lorena van explicar als assistents la seva experiència com a parella lingüística.

Durant el 2022, a Terrassa hi va haver més de 200 parelles lingüístiques que es trobaren un cop a la setmana per conversar en català durant una hora.

Entitats i establiments

Terrassa compta amb una bona xarxa d’establiments comercials adherits al programa i ara va ampliant les entitats que s’hi sumen.

Tant els establiments comercials com les entitats de la ciutat que s'han adherit al VxL es comprometen a vetllar per l'ús del català en l'atenció al públic i facilitar que les persones que participen en el programa puguin practicar-lo. És a dir, garanteixen que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

Podeu conèixer els comerços i les entitats de Terrassa a:

https://www.vxl.cat/entitats

https://www.vxl.cat/establiments

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?