Activitats i recursos per practicar i millorar el català

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

A l'Espai de català d'aquesta quinzena hem parlat de les activitats que hem organitzat des del programa Totjoc per celebrar el Dia Internacional del Joc i la Joguina, i hem presentat alguns recursos per practicar el català.

Aquest diumenge, 28 de maig, se celebra el Dia del Joc i la Joguina i, com és habitual, al CNL de Cornellà ho celebrem organitzant sessions de jocs per tal d'oferir a l'alumnat un espai per practicar la llengua informal i col·loquial. Enguany, la celebració s'ha allargat una setmana, del dijous 18 de maig, amb la primera sessió a l'Associació Veïnal Sant Ildefons amb els jocs del Museu de les Matemàtiques de Catalunya, al dijous 25 de maig, amb un tercer taller a l'aulari del Centre amb jocs que permeten treballar diferents competències lingüístiques.

A continuació, presentem dos recursos útils per repassar tant l'ortografia i aspectes morfosintàctics i lèxics com la comprensió oral i la fonètica. D'una banda, l'aplicació Qüestiocat.cat, que inclou qüestionaris amb més de 5.000 preguntes categoritzades per nivells (del B1 al C2, i de llenguatge administratiu). I, de l'altra, el web podcasts.cat, que ofereix un recull de pòdcasts en català d'arreu del territori de parla catalana.

Tanquem el programa avançant les dates d'inscripció per als cursos intensius de juliol, que seran els dies 27 i 28 de juny.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?