La Biblioteca Ferran Soldevila, de Santa Maria de Palautordera, s’adhereix al Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Amb aquesta adhesió, la Biblioteca Ferran Soldevila promourà el Voluntariat per la llengua a la població de Santa Maria de Palautordera i serà punt d'informació i inscripció

Eli Farré, directora de la Biblioteca

Les persones que vulguin formar part del VxL, com a aprenentes o com a voluntàries, han d'emplenar les fitxes d'inscripció que trobaran a la biblioteca. Posteriorment, una tècnica del Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental es posarà en contacte amb les persones interessades tan aviat com sigui possible.

A començaments d'any, la Biblioteca Ferran Soldevila ja va fer difusió del Voluntariat per la llengua amb l'exposició "Quan parles fas màgia", amb l'objectiu d'animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal.

A Santa Maria de Palautordera s'han format nou parelles lingüístiques en aquests dos darrers anys, gràcies a la col·laboració de l'Escola d'Adults. Des d'aquí animem, sobretot, les persones que vulguin practicar la conversa i parlar més bé català a inscriure's al Voluntariat per la llengua, ja que comptem amb voluntaris disposats a donar-los un cop de mà.

El Voluntariat per la llengua amplia així el nombre de punts d'informació i d'inscripció per donar a conèixer el programa arreu de Catalunya.

Horari de la biblioteca:

Matins: dimecres i dissabte de 10 h a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 15.30 h a 20 h

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària que domina la llengua catalana i que es troba, de manera presencial o virtual, amb una persona aprenenta que té uns coneixements encara bàsics de la llengua i que té ganes de parlar-la millor. Alhora, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen.

Vols compartir aquesta notícia?