El CNL Montserrat celebra els 20 anys de Voluntariat per la llengua

CNL Montserrat

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua, CPNL

Enguany el programa Voluntariat per la llengua (VxL), que ja ha format més de 150.000 parelles lingüístiques, ha arribat als 20 anys d'existència

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat ho va celebrar, dijous passat, amb un acte al pati del Casino de Manresa, al qual van assistir un centenar de persones. 

La directora del centre va obrir l'acte i va fer un reconeixement del programa i de totes aquelles persones implicades, des dels participants (voluntaris i aprenents) fins a professors, dinamitzadors, entitats, associacions, etc.  

A continuació, la dinamitzadora del programa va presentar quatre participants del VxL i els va donar pas perquè expliquessin per què van decidir col·laborar en el VxL.  

Seguidament, els assistents van poder gaudir d'un espectacle de màgia a càrrec del mag de l'Eduard Juanola, que va deixar el públic bocabadat amb els seus trucs. L'Eduard Juanola ha col·laborat amb el VxL, en el marc de la campanya 'Quan parles fas màgia', amb l'elaboració de 25 vídeos amb trucs de màgia que serveixen de recurs audiovisual per fomentar la conversa entre les parelles lingüístiques i els aprenents de català. 

Finalment, el senyor Francesc Serra, director del Departament de Cultura dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, va cloure l'acte agraint la feina feta al VxL i a totes les persones que promouen l'ús de la llengua. 

Vols compartir aquesta notícia?