L'alumnat i els participants del VxL coneixen el patrimoni de Cornellà de Llobregat

CNL de Cornellà de Llobregat

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Les sortides organitzades des del CNL de Cornellà de Llobregat formen part de les activitats que es duen a terme perquè els usuaris, tant alumnes com participants del Voluntariat per la llengua, coneguin l'entorn i trobin diferents espais on posar en pràctica la llengua que estan aprenent.

Hem començat el 2023 molt actius amb una bona oferta de sortides per donar a conèixer a l'alumnat del Centre i a les persones que participen en el Voluntariat per la llengua el patrimoni històric, cultural i paisatgístic de Cornellà de Llobregat i els voltants.

El mes de gener vam participar en un assaig de la colla bastonera de l'Agrupació Sardanista de Cornellà i vam anar al Parlament de Catalunya, visita que vam repetir dos cops per l'èxit de la convocatòria; al febrer vam conèixer el Parc Agrari del Baix Llobregat de la mà del biòleg i ornitòleg Francesc Jutglar i el mes de març, per celebrar el Dia Internacional de la Dona, com ja és tradició, vam participar en la ruta històrica Dones de Cornellà. A més a més, també hem fet ioga al Centre Cívic Sant Ildefons i hem visitat les Biblioteques de Cornellà, sortida obligada per tal que els alumnes dels nivells més baixos coneguin els diferents recursos que tenen al seu abast.

Per seguir el ritme, a la primavera no ens hem quedat curts i també hem portat els usuaris del Centre als llocs més diversos. Us en fem un recull:

El VxL se'n va de teatre, i de concert!

Gràcies al Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, alumnat i participants del Voluntariat han pogut assistir de manera gratuïta a diverses obres de la Sala Romagosa. Les obres de les quals han pogut gaudir al llarg d'aquests mesos fins ben entrat el maig són León a la terra dels homes, Sala Flyhard: La pell fina i L'amic retrobat, així com el concert de Maria Jaume.

Poesia VxL a la Biblioteca Sant Ildefons

Per celebrar Sant Jordi i el nou Punt de trobada del Voluntariat per la llengua, el 21 d'abril, les parelles lingüístiques i els poetes locals Francesc-Xavier Simarro i Toni Alcalà van oferir un recital de poesia a la sala polivalent de la Biblioteca Sant Ildefons. 

I el 23 d’abril tampoc no vam faltar al parc de Can Mercader!

Fem pinya amb els Castellers de Cornellà

El dimecres 3 de maig, el grup de nivell Bàsic 1 de vespre i diverses parelles lingüístiques van assistir a l'assaig dels "Liles", la colla castellera de la ciutat.  

Visita al Parlament de Catalunya

Després de l'èxit de les visites de gener i febrer, el 8 de maig vam tornar a visitar el Parlament. La bonança de la primavera també va permetre que alumnes i parelles lingüístiques gaudissin del parc de la Ciutadella.

Planta noble del Museu Palau Mercader

Per conèixer una mica més el patrimoni històric de Cornellà, el 10 de maig el grup d'Intermedi 1 va visitar el Palau Mercader i els diferents espais que formaven aquesta residència de finals del segle XIX.

Amb tot, un trimestre molt entretingut durant el qual alumnat i parelles lingüístiques han pogut conèixer l’entorn i trobar espais nous on fer servir i practicar la llengua. 

Vols compartir aquesta notícia?