Voluntariat per la llengua exprés a Martorell

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

L'activitat ha comptat amb la participació d'onze voluntaris i onze d'alumnes

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha portat a terme aquest dimarts una activitat de promoció del Voluntariat per la llengua (VxL) consistent a fer trobades ràpides entre candidats a voluntaris i candidats a aprenents.

El lloc de trobada ha estat l'aula de català del SLC, a les 10 h. Després d'una breu explicació, s'han fet parelles lingüístiques de catalanoparlants habituals que participen o han participat en el VxL amb aprenents de català del curs Bàsic 3. Cada cinc minuts es tocava un xiulet i es feia canvi de parella de conversa.

La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, ha organitzat una sessió dinàmica i participativa amb una vintena de persones.

Al final de l'activitat, 7 alumnes han omplert la fitxa d'aprenent del VxL. Els alumnes han rebut nombroses felicitacions pel que fa al seu progrés acadèmic per part dels voluntaris.

Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s'és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Martorell a través dels canals habituals: martorell(ELIMINAR)@cpnl.cat, whatsapp 634 757 315 o telèfon.

El programa VxL ofereix una oportunitat per practicar el català fora de l'aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes. En els cinc primers mesos de l'any ja s'han format a Martorell 35 parelles lingüístiques que es troben de forma presencial o en línia.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?