Bons resultats dels Comerços aprenents a Premià de Mar

CNL del Maresme

Ús professional

Les dependentes del Basar Orenti de Premià de Mar ja saben saludar els clients en català! La Delis i la Xiao Ping són capaces de respondre algunes de les típiques preguntes que fan els compradors al seu establiment: On són les espelmes? Quant val això? Teniu tovalloles de color groc?  

Durant deu sessions d'uns 15 minuts, la responsable de l'Oficina de Català s'ha desplaçat al seu comerç i ha pogut comprovar com dia a dia anaven aprenent expressions i vocabulari relacionat amb els productes que venen. Cal destacar la reacció positiva dels compradors en veure la implicació de la Delis i la Xiao Ping a l'hora de parlar català, no tan sols les han felicitat sinó que també s'han compromès  a mantenir la llengua catalana a l'hora de conversar-hi.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Vols compartir aquesta notícia?