El Servei de Català de Sant Vicenç dels Horts participa en el programa d'orientació i formació laborals Treballa't

CNL Ca n'Ametller

Ús professional, Ús professional

El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ofereix una xerrada de sensibilització, inclosa en la programació de les formacions professionalitzadores del programa Treballa't

Com a proposta de col·laboració amb el Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, el Servei de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha dut a terme una xerrada de sensibilització a l'alumnat d'una de les formacions del programa Treballa't, destinades prioritàriament a persones majors de 45 anys, a dones i a persones en situació d'atur de llarga durada.

El contingut de la xerrada, que ha comptat amb aportacions contínues de la majoria dels assistents, ha estat aquest:

  1. Exemplificació, a partir de les experiències personals en la recerca de feina verbalitzades per les persones presents, de la necessitat de conèixer i usar el català en l'àmbit laboral.
  2. Reflexió a l'entorn de l'ús oral del català que fa cadascú i dels recursos personals i de l'entorn que tenen a l'abast per enfortir les seves capacitats d'usar el català.
  3. Proposta de l'elaboració d'un itinerari lingüístic individual a partir del grau de coneixement de català i de la freqüència amb què l'usen i que caldria que seguissin  per garantir l'accés a les mateixes oportunitats laborals que les persones que usen el català de manera habitual.

L'objectiu de la sessió ha estat transmetre a les 10 persones que hi han participat que la llengua catalana és una de les eines en l'accés a la igualtat d'oportunitats laborals.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?