El VxL de Badalona i Sant Adrià torna a fer la Ruta del Dimoni

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Alumnes dels cursos de català i participants del Voluntariat per la llengua van poder conèixer in situ la tradició badalonina de la Cremada del Dimoni

Ruta del Dimoni

El dimarts 9 de maig, una vintena d'usuaris del CNL, entre alumnes i participants del Voluntariat per la llengua, van participar en la visita guiada Ruta del Dimoni de Badalona per descobrir la història i les anècdotes de la Cremada del Dimoni. Es tracta d'una tradició que arrenca l'any 1940 i actualment és l'activitat més destacada i seguida de la Festa Major.

La visita va recórrer diversos punts de la ciutat vinculats a la seva història: el Museu de Badalona, la capelleta del patró de la ciutat, l'exposició permanent de dimonis de l'estació de metro Pompeu Fabra i la platja dels Pescadors. Les estones de caminada es van convertir en petites converses informals entre els assistents.

És a la platja on el grup va poder veure el dimoni que es cremaria just l'endemà de la visita guiada, la vigília de Sant Anastasi, patró de la ciutat. Enguany és el dimoni "Sense fum!", dissenyat per la badalonina Àgata Gil i que fa referència al fet que la ciutat de Badalona properament serà Zona de Baixes Emissions.

Enguany és el segon any que el CNL organitza aquesta ruta amb gran èxit d'assistència.

Vols compartir aquesta notícia?