El cor del CNL de Badalona i Sant Adrià visita el Museu de la Música de Barcelona

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Participants del cor del CNL han assistit a una visita guiada al Museu de la Música de Barcelona organitzada pel Conservatori Professional de Música de Badalona

El cor Veus del Mar a l'entrada del Museu

El director del Museu, Pep Borràs, ha estat l'encarregat de guiar els cantaires per un itinerari que consta de tres parts. La primera proposa un viatge pels mons de la música i les cultures a partir del "Bosc sonor", un espai format per vitrines circulars semblants als troncs dels arbres des d'on es poden veure una gran diversitat d'instruments d'arreu i també escoltar-ne el so. Després, l'exposició segueix un recorregut històric musical per períodes compresos des de l'Edat Mitjana fins a l'aparició de la música contemporània. Finalment, hi ha una sala interactiva amb diferents instruments que es poden tocar lliurement.

Enmig de tanta riquesa instrumental hi destaquen:

  • El claviorgue Hauslaib (segle XVII) com a un dels instrument de teclat més interessants del museu.

  • La gran col·lecció de guitarres clàssiques, l'instrument més transversal i popular de la nostra cultura, considerada una de les més importants del món.

  • La flauta de vidre, un instrument molt delicat i excepcional.

Com a badalonins, és d'interès esmentar l'extensa donació d'instruments musicals feta per la rapsoda i esposa de Joaquim Folch i Torres, Orgina Baget.

Aquesta visita ha sigut la primera sortida cultural i formativa del Cor Veus del Mar, el cor del CNL.

Recordem que cada dimecres, a les 12, el cor assaja al Conservatori Professional de Música de Badalona, i està obert a tots els alumnes del CNL de Badalona i Sant Adrià.

Vols compartir aquesta notícia?