La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Voluntariat per la llengua

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

La biblioteca comarcal signa l'adhesió i consolida així la seva col·laboració amb aquest programa per practicar el català a través de la conversa.

Des dels seus inicis, la Biblioteca Margarida de Montferrat ha col·laborat amb el Servei Comarcal de Català de la Noguera i ha donat suport a la difusió del programa Voluntariat per la llengua (VxL). D'aquesta manera, contribueix al foment de l'ús de la llengua, de la cohesió social i del coneixement de la cultura catalana. També facilita que els aprenents del programa siguin atesos i s'expressin en català, encara que el parlin amb certa dificultat.

Amb la seva adhesió, la biblioteca reforça el seu compromís i es converteix en un punt d'inscripció del VxL. Les persones que vulguin formar part del programa com a aprenentes o com a voluntàries, doncs, hi trobaran fitxes d'inscripció per donar-s'hi d'alta.

El Voluntariat per la llengua posa en contacte persones que tenen coneixements bàsics de català (aprenentes) amb persones que el parlen de manera habitual (voluntàries) per tal que puguin conversar en català en un context real. Tothom que vulgui ser parella lingüística pot demanar informació al taulell de la biblioteca o bé trucar o adreçar-se personalment al Servei Comarcal de Català de la Noguera.

Vols compartir aquesta notícia?