Gitanes Palautordera, una nova entitat que dona suport al Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Aquesta entitat que promou el ball de gitanes, una dansa viva conservada a Santa Maria de Palautordera que té lloc a la plaça de la Vila durant la capvuitada del diumenge de Carnaval, s'ha adherit al Voluntariat per la llengua i promourà el programa entre els balladors i balladores, i altres membres de l'entitat

Marc Gallardo, president de Gitanes Palautordera

En Marc Gallardo, president de Gitanes Palautordera, s'ha mostrat molt disposat a donar a conèixer el Voluntariat per la llengua (VxL) entre els seus membres, ja que l'entitat, a més de donar a conèixer el ball tradicional, vol ajudar a dinamitzar la cultura al municipi amb l'organització, entre d’altres, d'un concurs literari durant l'abril. 

A Santa Maria de Palautordera s'han format unes quantes parelles lingüístiques, gràcies a la col·laboració de l'Escola d'Adults Ferran Soldevila, i esperem que més persones s'animin a participar en el VxL. I les entitats col·laboradores, com Gitanes Palautordera, ofereixen espais i activitats per practicar el català.

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària que domina la llengua catalana i que es troba, de manera presencial o virtual, amb una persona aprenenta que té uns coneixements encara bàsics de la llengua i que té ganes de parlar-la millor.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?