Els alumnes del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf celebren la Diada de Sant Jordi

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català, CPNL

Entre les activitats es va treballar vocabulari relacionat amb la diada, lectures de la llegenda, elaboració de roses o recomanació de llibres

Vilafranca

El Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès es va engalanar amb dibuixos sobre Sant Jordi i es va muntar una paradeta amb llibres de la biblioteca del Servei. Els alumnes dels diferents nivells van anar passant per la parada i així van conèixer la possibilitat de disposar de llibres en préstec per poder practicar la lectura en català.

A les aules, hi va haver activitats diverses adequades a cada nivell. Els cursos de nivells bàsics van passar un vídeo o un PowerPoint sobre la llegenda de Sant Jordi i van explicar els orígens de la festa i la tradició de regalar una rosa i un llibre. Fins i tot es va proposar d'inventar el final de la història a aquells grups que no el coneixien i van sorgir propostes ben curioses. Al nivell intermedi, els mateixos alumnes van llegir la llegenda per grups i en van fer una versió actualitzada, per practicar el text narratiu. Per acabar, van escoltar una cançó que reinterpreta la llegenda.

Ribes

Al curs Inicial de Ribes els alumnes van parlar de dates significatives i festivitats importants de Catalunya i dels seus països d'origen. Després van veure un vídeo i van fer una activitat sobre el vocabulari bàsic de la diada. També van fer una activitat basada en una versió senzilla de la llegenda. Finalment, la professora va repartir el díptic que havia elaborat l'Ajuntament amb les activitats previstes al municipi i entre tots van veure si, amb el vocabulari treballat, podien entendre les activitats que hi estaven anunciades: parades de llibres i roses, representacions de la llegenda, tallers…

Al grup del nivell de Suficiència 2, en la classe anterior a Sant Jordi, els alumnes es van recomanar llibres entre ells i durant la classe posterior van explicar els llibres que els havien regalat i si pensaven que la seva lectura els ajudaria a aprendre català i per què.

Sitges i Sant Sadurní

Als cursos de català de Sitges, els alumnes van compartir textos breus, poemes, cançons i també interessants recomanacions literàries. A més a més, van elaborar una bonica i original rosa.

Pel que fa a Sant Sadurní d'Anoia, als cursos Bàsic 2 i Bàsic 3, els alumnes van posar en comú el que sabien sobre la diada de Sant Jordi, a partir d'un vídeo curt. Tot seguit, van llegir en veu alta la llegenda de Sant Jordi, a partir d'una presentació visual, i van fer una activitat de vocabulari. Per acabar, van veure i van comentar un vídeo promocional de la Casa Batlló en què es mostren els elements de la llegenda de Sant Jordi.

Vols compartir aquesta notícia?