"Botigueja", una iniciativa per fomentar l'ús del català al comerç

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Ús professional, Voluntariat per la llengua

Hi participaran botigues de Falset i alumnes i aprenents del Servei Comarcal de Català del Priorat

El Servei Comarcal de Català del Priorat posarà en marxa el mes de maig una iniciativa de foment de l'ús del català. Es tracta d'un joc de pistes que portarà els alumnes de català i els aprenents del Voluntariat per la llengua de la localitat a diverses botigues de Falset per practicar-hi la llengua que estan aprenent. L'objectiu és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats. 

De moment, s'ha ofert participar en el projecte "Botigueja" als 24 establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua que hi ha a Falset i ja n'hi ha 7 que han confirmat la seva participació: Instal·lacions Jaume Martí, Agrobotiga de la Cooperativa de Falset-Marçà, Jacqueline, Priorat Natur, La Floristeria, Carnisseria Xarcuteria Llorens i Farmàcia Compte-Barceló. Però la proposta està oberta també a altres establiments comercials de la capital del Priorat, que es poden adreçar a priorat(ELIMINAR)@cpnl.cat o als telèfons 677 32 04 32 o 977 83 19 83 abans del 5 de maig.

El premi d'aquest joc de pistes que recorrerà el teixit comercial de Falset serà un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants. Està previst que "Botigueja" es desenvolupi del 29 de maig al 15 de juny.

Els establiments col·laboradors en el Voluntariat per la llengua es comprometen a atendre en català els aprenents d'aquest programa de cohesió social i no canviar de llengua encara que tinguin dificultats per expressar-s'hi. El Centre de Normalització lingüística de l'Àrea de Reus, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, té 302 establiments col·laboradors al Baix Camp i al Priorat.

Vols compartir aquesta notícia?