Els joves aprenents del PIL Ebre, amb el Voluntariat per la llengua

CNL de les Terres de l'Ebre

Voluntariat per la llengua

L'entitat es va adherir al programa al mes de febrer per fomentar l'ús del català entre els joves que atenen.

Dins de les activitats per promoure la participació dels joves al programa Voluntariat per la llengua, durant el curs 2022-2023 es van portar a terme trobades de conversa entre formadores i formadors voluntaris amb joves aprenents nouvinguts del Programa d'Inserció Laboral Ebre - UTE Fundació Mercè Fontanilles Resilis.

Ells mateixos van fer una valoració molt positiva de l'activitat. Segons les paraules d'una de les voluntàries, Elisa Bernat: "La valoració dels joves aprenents i voluntaris ha estat molt bona i enriquidora per les dues parts; el que més els ha agradat ha estat conversar de les coses del dia a dia i, a poc a poc, aprendre la cultura catalana. Hem parlat de molts temes, com l'intercanvi de receptes, llocs d'interès del territori, de les seves situacions familiars i l'arribada al país. Tot això, per als voluntaris, ens ha permès conèixer més els joves. Ha sigut una experiència molt enriquidora!"

El Pla d'Inserció Laboral - Ebre, de la Fundació Mercè Fontanilles - Resilis, fa el seguiment dels plans de formació i treball de joves extutelats, des dels 18 als 21 anys, per facilitar el seu accés a diversos plans de formació i d'accés al món laboral. Durant les trobades dels joves amb els seus tutors, alguns d'aquests han fet l'activitat de conversa i coneixement de l'entorn amb els joves.

Vols compartir aquesta notícia?