Dues noves parelles lingüístiques a Montornès. De mica en mica s'omple la pica!

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Sempre és un bon moment per començar a fer Voluntariat per la llengua! A Montornès acabem d’estrenar dues noves parelles: la Mercè i l’Agripina i en Joan i en Hristo. Com diem al títol “de mica en mica s’omple la pica”

En Joan i en Hristo, una de les noves parella lingüístiques de Montornès Montornès

La Mercè i l’Agripina van començar les seves trobades justament l’endemà de Sant Jordi. La Mercè és una voluntària relativament nova, que va començar a col·laborar en el Voluntariat per la llengua després de la pandèmia; l’Agripina, originària de Guinea i més concretament de l’illa d’Annobón, és alumna del Bàsic 3 i vol millorar el seu català per poder parlar amb els seus nets. L’Agripina parla annobonès i castellà, estem segurs que aviat segur parlarà amb més fluïdesa el català gràcies a les trobades amb la Mercè.

En Joan és un dels voluntaris més experimentats. Des del 2010 ha estat voluntari lingüístic de persones vingudes d’arreu: d’Extremadura, d’Andalusia, del Marroc, d’Alemanya, de Bolívia… Ara mateix és el voluntari del Juan Carlos, un noi de Galícia que fa tres anys que viu a Montornès i vol millorar el català per ampliar coneixements. Des del 2 de maig és també voluntari del Hristo, un jove de Bulgària arribar el 2017 a Catalunya que ja parla molt bé el català però que vol millorar-ne la fluïdesa. Les trobades amb en Joan l’ajudaran a aconseguir-ho amb tota seguretat; ambdós són molt aficionats al cultiu de la terra, passejar pels horts de Montornès i parlar dels cicles de la natura seran possiblement  uns bons temes de conversa.

Vols compartir aquesta notícia?