'La plaça de les llengües' a la Televisió de L'H: el bubi

CNL de l'Hospitalet

Difusió

Dimecres, dia 26 d’abril, es va estrenar el desè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H.

Dimecres, dia 26 d'abril, es va estrenar el desè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H. Durant els propers mesos, aquest espai ens permetrà ensenyar la diversitat lingüística de la ciutat a través dels testimonis d'alumnes del CNL de l'Hospitalet. A la ciutat s'hi parlen més de 150 llengües i cada programa en tractarà una de concreta. S'oferiran dades sociolingüístiques de cada llengua i també podrem escoltar el testimoni d'un veí de la ciutat parlant de la llengua tractada. Aquest darrer episodi va estar dedicat al bubi.

La comunitat bubi és autòctona de l'illa de Bioko, a Guinea Equatorial. Segons la tradició oral, fa més de 3000 anys que està assentada en aquest territori. Els bubis es refereixen a ells mateixos com a besoboiso, és a dir, "gent de la terra que està entre els vius". La llengua bubi pertany a la família de les llengües bantu, que forma part de la gran família nigerocongolesa, i té un total de 50.000 parlants.

La plaça de les llengües és una col·laboració entre el CNL de l'Hospitalet i Mitjans de comunicació de l'Hospitalet que ha comptat, també, amb l'ajuda del GELA (Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades) i el GLiDI (Grup de Lingüistes per la Diversitat). El programa ja el podeu veure al web de la Televisió de L'H.

Vols compartir aquesta notícia?