Trobada del VxL de Vilanova i la Geltrú al Museu del Ferrocarril per celebrar Sant Jordi

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua, CPNL

El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha renovat l'adhesió al programa i la celebració ha estat la primera activitat per reiniciar la col·laboració amb el CNL

Després de 15 anys de col·laboració entre el Museu del Ferrocarril de Catalunya i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, el Museu ha renovat l'adhesió al Voluntariat per la llengua (VxL) i s'ha sumat novament als organismes que donen suport al programa per oferir avantatges culturals adreçats a les persones que participen en el VxL i als alumnes dels cursos de català. La trobada del VxL ha estat la primera activitat per reiniciar la col·laboració establerta.

Trobada a la Casa dels Trens

Arran de la nova adhesió al VxL, la Casa dels Trens va acollir una trobada de parelles lingüístiques, que va tenir lloc el dijous 20 d'abril al migdia. Ana Grande, cap de Comunicació i Educació del Museu, va donar la benvinguda en nom de l'organisme a les 25 persones, entre voluntàries i aprenentes, que hi van assistir. Tot seguit va convidar els presents a gaudir de la projecció audiovisual de la història de l'arribada del ferrocarril i per acabar els va obsequiar amb unes postals de temàtica ferroviària i local.

Abans de fer una visita a l'exterior del Museu per presentar les màquines històriques dels trens als voluntaris i aprenents, la responsable del VxL del Garraf, Queti Vinyals, va agrair a les parelles lingüístiques el temps que dediquen amb les seves trobades a fer que el català sigui una llengua viva per a tot i per a tothom, va animar els assistents a compartir les experiències i va anunciar que aquest any el VxL fa 20 anys i que en aquest període s'han fet més de 150.000 parelles a tot Catalunya.

Intercanvi de llibres

Per acabar, amb motiu de la trobada, va obsequiar les persones assistents amb un punt de llibre del VxL i, per celebrar l'arribada de Sant Jordi, els va convidar que intercanviessin els llibres que havien portat.

La trobada va finalitzar amb una visita al patí exterior del Museu on es troba l'emblemàtica locomotora del Tren del Centenari, una rèplica de la Mataró, que va fer un viatge commemoratiu per la línia Barcelona-Mataró el 1948.

Vols compartir aquesta notícia?