Un Sant Jordi amb microrelats, roses i llibres

CNL de Tarragona

CPNL

A la Revetlla de Sant Jordi de la Biblioteca de Tarragona es van donar els premis del Concurs de Microrelats

A Valls, Calafell, Constantí i Vila-seca els alumnes han celebrat la festa amb activitats a l’aula i al carrer

Un any més, Sant Jordi forma part de les celebracions culturals dels alumnes del CNL de Tarragona. Destaca la participació a la revetlla de Sant Jordi que organitza la Biblioteca Pública de Tarragona. El 21 d’abril, enmig de diversos actes musicals, teatrals i literaris, es va fer l’acte de lectura del veredicte i el lliurament dels premis del VII Concurs de Microrelats “T’estimo, no t’estimo...”. L’acte va començar explicant les característiques del gènere del microrelat i les singularitats del concurs. Tot seguit es va donar a conèixer el veredicte del jurat del concurs, que estava format per Carme Miró i Margaret Rovira, tècniques i professores del CNL de Tarragona, i Joan Rioné, actor, escriptor i editor tarragoní. El primer premi va recaure en el microrelat titulat “Tatuatge”, de Núria Ruiz, i els accèssits van ser per a Miguel Merino i Sònia Merino. Els treballs premiats estan publicats a la pàgina del concurs i tots els treballs participants es poden recuperar amb l’etiqueta #microrelatTGN2023 a cadascuna de les xarxes  socials (Twitter, Facebook i Instagram).

Per altra banda, a Calafell, Salou i Vila-seca la festa de Sant Jordi s’ha aprofitat per treballar diversos continguts i habilitats lingüístiques. A Calafell, ha servit de base per aprendre a fer servir les perífrasis d’obligació i fer descripcions de persones. I a Vila-seca i Salou, els alumnes del bàsic 1 van fer punts de llibre amb una frase per regalar-los als companys, els del bàsic 2 van llegir la llegenda de sant Jordi i van veure un vídeo de la representació de la llegenda a Montblanc i els del bàsic 3 van llegir contes en petits grups per explicar-los als companys i van escriure recomanacions de llibres.

 

Curs de nivell bàsic 2 a Vila-seca

Alumnes de Salou

Finalment, a Constantí i el Vendrell es va exposar material de difusió divers del CPNL i del VxL a les paradetes al carrer dels Serveis Socioeducatius i d'Òmnium, respectivament. I a Valls es van repartir roses a l’aula i es va fer una visita a dos espais: l'exposició de novetats literàries locals a la Biblioteca Carles Cardó i la figura del cavaller Sant Jordi a la plaça que porta el seu nom.

Curs de nivell bàsic 2 a Valls

Vols compartir aquesta notícia?