Visita al Museu de l'Aigua de Salt amb els alumnes del programa del SOC

CNL de Girona

Cursos de català

Els alumnes de Bàsic 1 de català del programa Aprèn.cat del SOC van visitar per primer cop el Museu de l'Aigua del municipi.

D'abril a juny l'Oficina de Català de Salt imparteix de forma intensiva els nivells de català Bàsic 1, 2 i 3 a un grup d'alumnes que s'han acollit al programa Aprèn.cat del SOC.

El passat 19 d'abril, dins de les activitats de coneixement de l'entorn que reforcen l'aprenentatge de la llengua, aquest grup va fer una visita guiada al Museu de l'Aigua, situat a la nau Kropotkin de la Factoria Cultural Coma Cros, indret clau per entendre la història recent de Salt.

El Museu vol donar a conèixer al visitant la importància de l'aigua, des de la seva composició química fins a l'actual recerca en altres planetes, passant pels diferents estats en què la podem trobar. A través d'un recorregut amè descobrim la importància de l'aigua per a la flora, la fauna, la natura i la humanitat, des de la creació de la vida a la Terra, fins a l'ús que n'ha fet la humanitat al llarg dels segles.

A més, aquest Museu il·lustra de manera educativa el fet diferencial que va fer que la població de Salt emergís al costat de la gran Girona gràcies a l'aprofitament dels recursos que li proporcionava l'aigua, concretament la séquia Monar i el riu Ter, amb l'aparició d'una emergent agricultura i, més tard, la implantació de les fàbriques tèxtils i les centrals elèctriques.

Vols compartir aquesta notícia?