El Servei Local de Català de Tortosa celebra la diada de Sant Jordi

CNL de les Terres de l'Ebre

CPNL

L'alumnat de català del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre celebra al dia del llibre i la rosa amb un drac i recomanacions literàries.

La creació d'un mural en forma de drac va servir d'excusa per explicar la llegenda de Sant Jordi a l’alumnat que assisteix als cursos presencials a Tortosa. Els dies 19, 20 i 21 d'abril es va realitzar l'activitat, en la qual cada alumne havia de pensar la paraula en català que li agradés més i, a continuació, l'enganxava a la panxa del drac, formant les escates amb les notes adhesives.

El resultat va ser molt bo, ja que va haver-hi molta participació. L’alumnat va poder llegir les altres paraules i aprendre vocabulari nou. Alguns dels mots que hi van aparèixer més eren sobre el camp semàntic de la diada: rosa, drac, llibre, amor, amistat, regal, t'estimo... D'altra banda, també es va mostrar vocabulari ebrenc com fato, esgambi, olivera, xalar, borinot, entre moltes més.

A més a més, 2 alumnes del curs Elemental 3 i 2 del Bàsic 3 van enregistrar-se per recomanar llibres. Les gravacions es van efectuar a la classe i van sortir publicades durant la diada a les xarxes socials del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?