El cartell del vocabulari d'alimentació tarragoní a TAC 12

CNL de Tarragona

Ús professional, De la competència a l'ús

El programa “Som-hi!” de TAC 12 va emetre un reportatge sobre el cartell que està col·locat al Mercat Central de Tarragona i va entrevistar alumnes fent pràctiques de català

Entrevista TAC12 alumne

El programa “Som-hi” de la televisió TAC12 va emetre dimarts, 18 d’abril, un reportatge en directe des del Mercat Central de Tarragona. L’objectiu era fer-se ressò dels cartells que ha elaborat el CNL de Tarragona sobre el vocabulari de l’alimentació en tarragoní i que, amb la col·laboració de Mercats de Tarragona, s’han instal·lat al Mercat Central i al de Torreforta.

El reportatge comença entrevistant la directora del CNL, Rosa Ibarz, que explica els objectius del cartell i la manera com aquest serveix d’entrada als alumnes perquè practiquin el català a les parades. L’alumne de bàsic 2 Rubén ha admès que és molt important que fora de classe es pugui practicar el català amb la gent i valora positivament conèixer les maneres diferents d’anomenar els productes alimentaris. Finalment, la Montse, de la parada Montse Fruites i Verdures, explica la seva experiència com a establiment col·laborador i reivindica la manera de parlar singular de la ciutat.

Les pràctiques lingüístiques als mercats de Tarragona, a partir del cartell de vocabulari, i a la resta d’establiments col·laboradors de la ciutat s’integren a la programació del curs per aconseguir que l’ús que els alumnes fan del català passi de l’aula al carrer.

Accés al reportatge:
 

entrevista mercat 1

Entrevista al Rubén, alumne

entrevista mercat 2

Entrevista a l'establiment col·laborador

entrevista mercat 3

Entrevista a la directora del CNL Tarragona, Rosa Ibarz

Vols compartir aquesta notícia?