L'Endevina-la, un joc d'enginy i de llengua, als comerços de Berga

CNL Montserrat

Ús professional, CPNL

Un total de 65 comerços de Berga Comercial juguen a resoldre jeroglífics del 7 al 25 d'abril

Per segon any consecutiu, la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga i el Servei Local de Català de Berga col·laboren en l'elaboració d'una campanya de foment de l'ús de la llengua per Sant Jordi a les botigues de la capital berguedana. Enguany ho fan amb  un joc d'enginy i llengua, l'Endevina-la, entre el 7 i el 25 d'abril. La participació està oberta a tothom en 65 establiments locals i els encertants del concurs entraran en un sorteig de 10 premis de 25 €, en vals de compra per gastar a les llibreries i floristeries de Berga Comercial. 

Els 65 comerços que participen en la campanya tindran un cartell amb un jeroglífic extret de llibre de Jordi Esteban, Mots amagats. 500 enigmes per descobrir. 500 motius per somriure, d'editorial Àgilment. Per participar-hi, cal demanar una butlleta a la persona responsable del comerç, escriure-hi la resposta al jeroglífic correctament en català, acabar d'emplenar la butlleta amb les dades personals a i donar-la a la persona responsable d'algun dels establiments participants, abans del dia 25 d'abril. Caldrà encertar, almenys, 30 jeroglífics per optar a un premi. El dia 27 d'abril Berga Comercial farà el sorteig públic a la seva xarxa d'Instagram.

Què és i com es resol un jeroglífic?

Un jeroglífic és un enigma que consta d'una pregunta o frase introductòria que s'ha de contestar o completar interpretant els símbols, les lletres o les paraules que hi ha dins d'un requadre. El resultat ha de ser una seqüència ordenada de lletres que, llegides en el mateix ordre i sense treure'n ni afegir-ne cap, formin la resposta del jeroglífic, tot i que les lletres s'hagin d'agrupar d'una altra manera. Si un símbol o un mot estan invertits, caldrà escriure'n la interpretació de dreta a esquerra, en comptes d'esquerra a dreta.

Vols compartir aquesta notícia?