Una parella lingüística explica el VxL en una taula rodona d’experiències de voluntariat.

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

"Dono les gràcies al CPNL per aquesta gran oportunitat de millora de la llengua que és el VxL", afirma l'aprenenta.

Ahir al vespre, a la sala d'actes del Casal Pere Quart, va tenir lloc una taula rodona amb experiències de voluntariat, celebrada com a acte de cloenda del Curs d'Iniciació al Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell.

A la taula, conduïda per Mercè Rovira, responsable de l'Oficina d'Entitats i Voluntariat, 10 persones voluntàries de diferents àmbits van explicar el funcionament de l'entitat en què col·laboren, les motivacions que els van dur a fer voluntariat i què els aporta a nivell personal. Les entitats representades van ser Oncovida, el Consorci Hospitalari del Parc taulí, l'AVAN, Actua Vallès, la Lliga Protectora d'Animals i Plantes, Fundació La Pedrera, Càritas, Creu Roja i el Voluntariat per la llengua (VxL).

Pel que fa al VxL, Xavi Serret, voluntari amb fins a 16 parelles lingüístiques, va explicar que donar part del seu temps per contribuir a millorar la fluïdesa en aprenents de català (ja sigui en la modalitat presencial com en la virtual) és realment engrescador. Olga Krasinskaya, aprenenta russa i alumna dels cursos del CPNL, va corroborar l'aprenentatge i va valorar el programa com a oportunitat per poder parlar de tot mentre es crea un vincle cultural i social.

Després d'un torn obert de preguntes i de l'emoció en certs testimonis es va posar de relleu que, malgrat la singularitat pròpia de cada àmbit, tothom va coincidir en valors comuns com emoció, agraïment, companyia, rebre més del que es dona, aprenentatge, empatia i vincle.

Vols compartir aquesta notícia?