Indian Restaurant, un nou comerç aprenent de Granollers

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català, Ús professional, Ús professional

Granollers Indian Restaurant, situat al carrer de Ponent, 55, és un nou Comerç aprenent. En Kapil i la Minni han començat les sessions per aprendre nocions bàsiques de català i poder saludar i dir frases breus en aquesta llengua als clients. Ja tenen el diploma i el distintiu del programa per animar els clients a parlar-los en català i ajudar-los a aprendre la llengua.

Per a en Kapil és important oferir un bon servei al client i sap que parlar català és útil. Ell i la seva dona, la Minni, són de l’Índia i saben hindi, panjabi, anglès i castellà. Volen aprendre català, però l’horari de feina i personal els dificulta assistir a un curs general i estan agraïts de fer les sessions de Comerços aprenents. En el restaurant hi serveixen àpats típics del seu país d’origen i, també, els cuinen per emportar.

Aquest mes de març diversos establiments del barri de Ponent han començat les sessions de Comerços aprenents. La col·laboració de l’Associació de Veïns ha estat clau, ja que el mes de febrer van guiar el Servei Local de Català per fer les visites a diverses botigues i oferir-los aquesta formació.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

En les visites presencials es treballen les competències lingüístiques dels treballadors durant 15 minuts. Partint del seu coneixement de català, s'adapten els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responen a les seves necessitats pràctiques.

Des del 2021, Comerços aprenents s'ha desenvolupat a diverses localitats de Catalunya. Granollers va ser una de les ciutats pioneres a fer-ne un pla pilot emmarcat en el Pla Ofercat, de foment de l'ús del català al comerç, que es desenvolupa a la ciutat des de 2018.

Vols compartir aquesta notícia?