'La plaça de les llengües' a la Televisió de L'H: el bielorús

CNL de l'Hospitalet

Difusió

Dimecres, dia 29 de març, es va estrenar el novè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H.

Dimecres, dia 29 de març, es va estrenar el novè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H. Durant els propers mesos, aquest espai ens permetrà ensenyar la diversitat lingüística de la ciutat a través dels testimonis d'alumnes del CNL de l'Hospitalet. A la ciutat s'hi parlen més de 150 llengües i cada programa en tractarà una de concreta. S'oferiran dades sociolingüístiques de cada llengua i també podrem escoltar el testimoni d'un veí de la ciutat parlant de la llengua tractada. Aquest darrer episodi va estar dedicat al bielorús.

El bielorús o belarús és una llengua de la família indoeuropea. Pertany a la mateixa família lingüística que el català o l'anglès, però és de la branca de les llengües eslaves. S'assembla al polonès, l'ucraïnès i el rus. Es calcula que té uns 7 milions de parlants que es troben a Bielorússia i al voivodat de Podlàquia, a Polònia; i és oficial als dos territoris.

La plaça de les llengües és una col·laboració entre el CNL de l'Hospitalet i Mitjans de comunicació de l'Hospitalet que ha comptat, també, amb l'ajuda del GELA (Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades) i el GLiDI (Grup de Lingüistes per la Diversitat). El programa ja el podeu veure al web de la Televisió de L'H.

Vols compartir aquesta notícia?